- Úvodní stránka
- Co byste měli vědět o kávě
Jeho základem je 50 ml kvalitního espressa a 200 ml horkého mléka, z něhož 1/3 tvoří našlehaná mléčná pěna. Latte Macchiato spočívá ve vrstvení kávy a mléka. Do připravené vysoké sklenice nalijeme našlehané horké mléko až po okraj poté do sklenice vložíme dlouhou kávovou lžíci, po níž opatrně do mléka nalíváme espresso. Tímto způsobem přípravy nám vzniknou ve sklenici tři oddělené vrstvy. Ve spodní části sklenice zůstane horké mléko. Střed sklenice vyplní espresso, které je překryté bohatou mléčnou pěnou. ... více informací
Cappuccino je nápoj o objemu 150–180 ml. Skládá se z 1/3 espressa, 1/3 mléka, 1/3 mlečné pěny. Základem správně připraveného cappuccina je 30 ml espressa a teplého mléka s mikropěnou. Obvykle se cappuccino připravuje s obrázkem na povrchu. Tato metoda s jmenuje latte art. Latte art slouží jako příjmený bonus, ale určitě netvoří základ cappucina. Jeho nejdůležitější složkou je kvalitní espresso. Dobře připravené cappuccino se pozná tak, že je nápoj připraven bez viditelných bublin, hladina kopíruje okraj šálku. Čokoládový ... více informací
Káva espresso nemá žádné další varianty, neexistuje piccolo, malé nebo velké espresso, protože espresso je jen jedno. Espresso je nápoj o objemu 30 ml s doporučeným časem extrakce 20 až 30 sekund vyrobený pod tlakem přibližně 9 barů.Sběr kávových bobulíZralé kávové třešně je třeba, stejně jako jakékoliv jiné ovoce, včas posbírat a zpracovat. Sklizeň začíná v nižších nadmořských výškách, kde káva zraje mnohem rychleji a není tolik kvalitní. Čím výše káva roste, tím je kvalitnější, protože zraje déle a ... více informací